Onderzoek naar het langetermijneffect van de timemanagement-trainingen/coaching van Ja-ZOO

Aangezien ik benieuwd was naar het langetermijneffect van de trainingen & coachingssessies die ik de afgelopen jaren verzorgd heb op het gebied van timemanagement, heb ik onlangs een onderzoek uitgevoerd onder de oud-deelnemers (van o.a. Leasemaatschappij Arval (BNP Paribas Group), ABS Autoherstel, Gemeente Almere, Endemol Shine Group, Noorderstaete Rentmeesters, ProLyte & Adecco). Hierbij een paar interessante en mooie resultaten:

86% heeft zijn/haar manier van werken structureel aangepast n.a.v. de timemanagement-training van Ja-ZOO. Voorbeelden van dingen die zijn aangepast:

  • de 2-minuten-regel wordt toegepast (alles wat je binnen 2 minuten kan doen, gelijk doen/afhandelen/opruimen)
  • werk wordt gepland aan de hand van een prettig ingerichte takenlijst en/of soms ook m.b.v. goed gebruik van categorieën (zorgt voor grip en biedt ruimte om de juiste prioriteiten te stellen/weer te geven; men blijft bij en kan vooruitkijken i.p.v. achter feiten aan te (blijven) lopen)
  • de manier van werken (“je systeem”) wordt onderhouden (erg belangrijk, wordt vaak vergeten)

Bijna 100% ervaart, n.a.v. de toegepaste veranderingen, meer rust doordat er meer “controle/overzicht” is ontstaan m.b.t. de werkzaamheden. Als er echter daadwerkelijk (te) veel werkdruk is of als men te optimistisch blijft m.b.t. het inschatten van hoeveel tijd zaken kosten, dan kan het in sommige (drukke) periodes nog wel eens lastig zijn om het systeem op orde te houden. Grenzen aangeven en realistisch plannen blijven belangrijke factoren m.b.t. timemanagement.

Zo goed als 100% is tevreden met hoe het nu gaat. Mogelijk kunnen opfrissessies helpen om scherp te blijven of kan een verdiepende sessie “beter leren werken onder druk” een vervolg zijn.

 

Het langetermijneffect van de timemanagement-training van Ja-ZOO is beoordeeld met gemiddeld een 8!

 

Een paar quotes die ik terugkreeg en waar ik dankbaar voor ben en blij van word:

“Mijn inbox is nog nooit zo overzichtelijk geworden en gebleven na de training van Ja-ZOO!”

Je bent rustig en hebt geduld, laagdrempelig om vragen te stellen.”

“Keep up the good work!”

 

Vanaf september 2019 (na mijn zwangerschapsverlof) pak ik het trainen en coachen op het gebied van timemanagement weer actief op en zal ik er uiteraard voor zorgen dat de feedback die ik gekregen heb daar mooi in verwerkt wordt.

Mocht je meer willen weten en/of mocht een timemanagement-traject ook interessant kunnen zijn voor jou en/of jouw bedrijf/werkgever dan hoor ik het graag. Een traject bestaat uit een workshop (1 dagdeel) met maximaal 10 personen, gevolgd door 2 individuele sessies per persoon (coaching on the job). Individuele trajecten bestaan uit 3 individuele sessies per persoon (coaching on the job).

On February 7th, 2019, posted in: Nieuws by
Comments are closed.

You must be logged in to post a comment.