Nieuwsbrief 9 Ja-ZOO, Jouw Zaken Op Orde

Ja-ZOO, Jouw Zaken Op Orde

Beste Relatie,

Het is alweer even geleden dat ik een “Ja-ZOO-update” met je heb gedeeld. Ik heb je inmiddels weer veel te vertellen want Ja-ZOO heeft de laatste tijd niet stilgezeten. Graag praat ik je via deze weg weer even bij over een aantal zaken (en als je mijn nieuwsbrief voor de eerste keer ontvangt: welkom en veel leesplezier)!

Bouwen aan een team
Eind februari begon ik met een interessante opdracht bij de VvAA in Utrecht. De VvAA is een ledenorganisatie en een dienstverlener in de gezondheidszorg. Ze levert en ontwikkelt producten en diensten voor zorgprofessionals zodat zij financieel en professioneel gezond kunnen werken en leven. Daarnaast worden er diverse activiteiten voor de leden verzorgd.

Mijn opdracht was om binnen een afdeling 8 administratieve/secretariële medewerkers samen te brengen in 1 secretariaat en ervoor te zorgen dat ze hun krachten en kennis konden gaan bundelen en op een professionelere manier konden gaan ondersteunen. Kortom teambuilding en een professionaliseringsslag ineen!

Voor het bouwen van een team heb ik de hulp van Hans Maas van 5xWaarom ingeschakeld. We hebben 3 mooie sessies met de dames en heer gehad en dat heeft veel bijgedragen aan de groei richting team.

Voor wat betreft de professionaliseringsslag zijn we samen aan de slag gegaan met o.a. het takenpakket van het team, het creëren van een efficiënte manier van werken, het afstemmen met stakeholders en het positioneren. Ook zal er nog gewerkt gaan worden aan het ontwikkelen van bepaalde skills.

We hebben inmiddels een mooie basis gelegd en half oktober zal ik het team gaan overdragen aan hun nieuwe manager. Ik ben trots op wat het team tot nu toe bereikt heeft en wens hen veel succes met de verdere ontwikkelingen!

Time Management
Qua time management heeft Ja-ZOO al een aantal jaar goed en prettig contact met Adecco Top Secretaries. Via hen kwam ik in maart op het hoofdkantoor van Adecco in Zaltbommel terecht alwaar ik zo’n 45 managers en consultants van Adecco over mijn aanpak mocht vertellen. Hartstikke spannend natuurlijk maar erg leuk en nuttig!

Kort na de presentatie kwamen de eerste aanvragen via Adecco binnen. Zo ben ik in de zomer met een mooi traject op de juridische afdeling van de Endemol Shine Group aan de slag geweest en staat er voor eind oktober een workshop bij Prolyte in Groningen op het programma. Dank je wel Sicco de Ree (en Sanne en Karolien!), voor je vertrouwen en enthousiasme! Op naar meer trajecten waarmee we de werkdruk voor mensen verlagen, hen weer meer werkplezier geven en zo hun productiviteit verhogen. Zo dragen we een mooi steentje bij aan duurzame inzetbaarheid!


Workshop bij de Endemol Shine Group: lekker aan de slag in de WipeOut Room!

Ook ABS Autoherstel riep deze maand de hulp in van Ja-ZOO. Vorige week zijn we gestart met een individueel time management traject en dat was een goed begin. Ik kijk uit naar de rest van het traject!

Mocht je meer willen weten en/of mocht een time management traject* ook interessant kunnen zijn voor jou en/of jouw bedrijf/werkgever dan hoor ik het graag.

*Een traject bestaat uit een workshop (1 dagdeel) met maximaal 10 personen, gevolgd door 2 individuele sessies per persoon (coaching on the job). Individuele trajecten bestaan uit 3 individuele sessies per persoon (coaching on the job).

Aan de slag als Virtual Assistent (VA): Jouw Zaken Op Orde
In 2014/2015 heb ik een aantal maanden als “back-up VA” gefungeerd van Jolanda Rijshouwer van 4-Assistance. Zij ondersteunde international executive coach Franklin Vrede van Propontis en ik sprong bij waar nodig, als virtual assistent (VA).

Deze zomer vroegen Jolanda en Franklin me om het VA-werk van Jolanda over te nemen omdat Jolanda druk is met allerlei andere leuke, nieuwe dingen. Aangezien ik Franklin al kende en de samenwerking toen ook beviel zijn we begin september opnieuw de samenwerking aangegaan.

Maar wat doet een VA eigenlijk? Een VA kan jou op afstand diverse werkzaamheden uit handen nemen zodat jij je als ondernemer kunt focussen op je core business. Een VA is flexibel inzetbaar (werkt alleen wanneer het nodig is) en is zelf ook ondernemer en kan vanuit die hoedanigheid met je meedenken. Een VA zorgt er dus voor dat “Jouw Zaken Op Orde” zijn!

Mocht je meer willen weten over wat een VA (specifiek) voor je kan betekenen en/of mocht het inschakelen van een VA interessant voor je zijn dan hoor ik het graag.

Ontwikkeling
De opdracht bij de VvAA, maar ook andere opdrachten (o.a. bij de Gemeente Almere), hebben me geholpen om een heldere aanpak (o.b.v. sporen en stappen) te ontwikkelen als het gaat om het opzetten van een team en/of het professionaliseren van de manier van werken van een team. Dit concept wil ik in de komende periode nog meer vorm gaan geven. Samen met Adecco Top Secretaries en met 2 andere ondernemers ga ik lekker aan de slag om een en ander verder uit te werken en in de markt te zetten. Wordt vervolgd!

Verder blijf ik me verdiepen in modellen die persoonlijkheidstypen omschrijven. Naast mijn kennismaking met MBTI heb ik onlangs een interessante enneagram-dag bijgewoond. Ik wil graag meer gaan ontdekken als het gaat om persoonlijkheidstypen en bijpassende manieren van werken. Wordt eveneens vervolgd!

Tot slot…
Last but not least breng ik graag nog 2 interessante start-ups bij jullie onder de aandacht. De eerste link leidt je naar de website van het nieuwe bedrijf van mijn broer Bart Keuper. De tweede link brengt je bij het bedrijf van goede vriendin en coach/trainster Anouk Romkes. Trots op allebei!

GemeenteLed

Krachtig

Graag tot de volgende nieuwsbrief!

Met vriendelijke groet,

Loes