Nieuwsbrief 4 Ja-ZOO, Jouw Zaken Op Orde

Ja-ZOO, Jouw Zaken Op Orde

Beste relatie,
Hoe vergaat het jou? Ben je lekker in beweging? Heb jij Jouw Zaken Op Orde? Ja-ZOO is volop in beweging en graag praat ik je, via deze nieuwsbrief, weer even bij.
Nieuwe (internationale en lokale) uitdagingen
Sinds juni is Ja-ZOO ook in het buitenland te vinden, in België. Daar ondersteun ik een interim directeur bij het sluiten van een bedrijf. Ook dat moet op een gestructureerde manier gebeuren en daar komt aardig wat organisatie, coördinatie en communicatie bij kijken. Een interessante ervaring!
Verder ben ik onlangs aan de slag gegaan met Pilates Studio Utrecht, qua Slimmer Werken. Een leuk project met een gemotiveerde eigenaresse die zich beseft dat slimmer werken haar meer overzicht en rust gaat opleveren en dat dat haar meer ruimte zal brengen voor wat ze graag doet en waar ze goed in is!
Uit de comfort zone
Zoals in de vorige nieuwsbrief al kort te lezen viel, heb ik deze zomer ook even mijn comfort zone verlaten door een mini-workshop te ontwikkelen, m.b.t. Slimmer Werken. Deze heb ik vervolgens in augustus gegeven aan zo’n 70 secretaresses en office managers, tijdens een evenement van Top Secretaries (van Adecco). Het was spannend maar het ging goed en het was erg leuk om te doen! Ik hoop dat ze een mooie trigger hebben gekregen om nog slimmer te gaan werken.
(Af)lopende zaken/voldoening
Bij Vitens Evides International (VEI) is het doel bijna bereikt: ze kunnen bijna weer zonder me! Het feit dat de accountants van PWC onlangs onder de indruk waren van de (nieuwe) structuur en procedures (tijdens een controle) was een mooi extra compliment!
Ook bij de afdeling Business Development van Vitens ga ik, na onderstaande referentie van Rik Thijssen, Manager Business Development, eind dit jaar met een voldaan gevoel de deur uit: “Een snelgroeiende afdeling Business Development binnen Vitens kan op de langere termijn profijt halen uit een goede organisatie van haar projectmanagement. Dit is nu exact wat Loes in een korte termijn heeft weten te realiseren. Heldere structuur in de IT systemen, concrete en handzame protocollen en werkwijzen. Tijdens de implementatie weet Loes met tact en enthousiasme de medewerkers mee te nemen in de nieuwe werkwijzen met als eindresultaat een geoliede machine”.
Bedankt!
Graag wil ik Martijn Han, oprichter/eigenaar van de Mindful GMAT Foundation (www.mindfulgmat.org) en de Electric Expertise Foundation (www.electricexpertise.org), bedanken voor de prettige samenwerking in het afgelopen jaar. Ik ben dankbaar voor het feit dat ik bij heb mogen dragen aan bovengenoemde Stichtingen die als doel hebben zowel mensen als de maatschappij te helpen met hun ontwikkeling! Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen dus. Ook wil ik Martijn bedanken voor het prachtige en toepasselijke cadeau dat ik van hem gekregen heb: een cursus Mindfulness. Dat komt efficiënt werken alleen maar ten goede, een aanrader dus (Saskia Nefkens: dank voor de mooie cursus!)!
En verder…
Ja-ZOO gaat de Vliegende Start weer actief inzetten in 2014. Een bezoek aan de Startersdag van de Kamer van Koophandel op 2 november bevestigde dat de deal up-to-date is. Ik kijk ernaar uit om weer een aantal startende ondernemers goed op weg te helpen! Vertel mensen gerust over de Vliegende Start.
Verder gaat Ja-ZOO nog even naar de winterzon van 18 t/m 27 november dus zal de bereikbaarheid gedurende die periode wat minder zijn. Maar daarna ben ik er weer: lekker opgeladen.
Graag tot de volgende nieuwsbrief!
Met vriendelijke groet, Loes
T  06-24269517