Nieuwsbrief 3 Ja-ZOO, Jouw Zaken Op Orde

Ja-ZOO, Jouw Zaken Op Orde

Beste relatie,
Het was even stil maar vanwege een goede reden: Ja-ZOO heeft het druk! Er zijn mooie dingen gaande. Tijd dus om dat met je te delen.
Een goed begin is het halve werk…..

Ik heb onlangs een paar interessante Vliegende Start-trajecten afgerond met startende ondernemers. Ze hebben de boel goed neergezet en zijn lekker efficiënt aan het ondernemen. Het maakt me blij om te zien en te horen wat de “Vliegende Start” hen precies gebracht heeft, zoals bijvoorbeeld bij Asha Vasconcellos-Badal van Zijn wie je bent.“De Vliegende Start heeft mij veel rust en duidelijkheid in het dagelijks ondernemen opgeleverd. Loes legt duidelijk en kalm uit. Ze heeft veel handige tips en programma’s waar ze ook veel vanaf weet en ze bouwt het goed op: o.a. over hoe je een handige administratieve dagindeling kunt maken, facturen kunt sturen en relaties kunt beheren. Ook mijn agenda ziet er zeer overzichtelijk uit. Ik ben Loesheel dankbaar voor haar aanwijzingen.”….maar een efficiënte verbeterslag heeft ook veel effect!Naast starters zijn er ook (grotere) ondernemingen en afdelingen binnen ondernemingen die er gaandeweg achter komen dat er efficiënter gewerkt kan (en in deze tijd vaak moet) worden.

Hoe worden bij jou op het werk de volgende zaken geregeld?
-> Waar worden belangrijke documenten opgeslagen?
-> Zijn deze belangrijke documenten compleet en toegankelijk?
-> Wat gebeurt er precies als er een project wordt opgestart of afgesloten?
-> Werk je slim samen als je met anderen in 1 document werkt (versiebeheer)?
-> Is de overlegstructuur/samenwerking (intern/extern) efficiënt?
-> Zo niet, waarom niet?
-> Is er een helder/compleet overzicht m.b.t. lopende zaken, deadlines, planningen?
-> Wie bewaakt dat overzicht?

Denk je dat jouw bedrijf/afdeling slimmer kan werken?

Lees hieronder wat Folkert Jan Jager, CFO van Vitens Evides International, vertelt over wat de inzet van Ja-ZOO hen heeft opgeleverd:

“Vei heeft de afgelopen 3 jaren een grote groei doorgemaakt; van 6 projecten naar 45. De overgang van een klein pioniersbedrijfje naar een meer volwassen bedrijf heeft ook gevolgen voor de backoffice. Het was nodig om de gehele documentatiestroom rond onze projecten aan te pakken en opnieuw in te delen volgens een standaardproces. Loes heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan deze structuur en de procedure. Inmiddels zijn alle projecten overgezet naar de nieuwe archiefomgeving en hebben alle gebruikers uitgebreide uitleg en training ontvangen. Het begint nu al steeds meer te leven in het bedrijf en dat alle documentatie makkelijker terug te vinden is werd al erg snel duidelijk. Tevens wordt op deze manier het voldoen aan de ‘compliance’ en bewaarplicht makkelijker en automatisch goed gedaan. We zijn hier heel tevreden over en zijn hard bezig om 100% volgens de nieuwe structuur en procedures te werken. Het aanpassen van ieders gedrag is altijd een uitdaging, maar die is nu, met de directe begeleiding vanLoes, al grotendeels voltooid en in een relatief korte periode van 3 maanden.”

En de zaken lopen door.

Er gaat weer een nieuw traject beginnen. Daarover een volgende keer meer! Net zoals over een mini-workshop die ik voor Top Secretaries ga ontwikkelen en geven, om secretaresses en office managers te triggeren om slimmer te gaan werken. Dit ga ik doen met de hulp van Frederieke Maagdenberg, een interessante, actieve dame. Frederieke is host in een community van 300 duurzame en sociale ondernemers The Hub en coacht jonge professionals die op een carrièrekruispunt staan vanuit Blik-opener.

Last but not least:

Ik heb onlangs een rondleiding gehad in het nieuwe pand van Ricoh: wat een prachtig pand: Het Nieuwe Werken ten top!

Graag tot de volgende nieuwsbrief!

Met vriendelijke groet,
Loes
T  06-24269517
E  loeskeuper@ja-zoo.nl
T  Twitter.com/loeskeuper