NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief 17

26 november 2021

Beste relatie,

Ik dacht tijd om (je) weer even “bij te praten”. Ja-ZOO bevindt zich in een lekkere flow 😊!

Verlenging bij de overheid

Sinds begin mei houd ik me bezig met het bouwen van een team bij een mooie overheidsinstelling. Het team bestaat grotendeels uit nieuwe mensen dus dat betekent elkaar leren kennen en duidelijkheid creëren, voor zowel het team als richting de rest van de organisatie; wie zijn we als individu en wie zijn we als team, wat doen we wel en wat doen we niet en wie doet wat. Een interessant proces met voldoende uitdagingen op ons pad. Ik ben trots op alle mooie stapjes die we samen maken! Gelukkig heb ik nog wat extra tijd gekregen om het team zo goed mogelijk op weg te helpen. Ook heb ik Dominique Esser erbij mogen halen, via Conclusion Consulting, ((een werkmaatschappij van) de partij die ook Ja-ZOO “verhuurt”), om een aantal mooie teamontwikkelsessies neer te zetten voor het team. We werken vanuit de inhoud aan een goede, functionele basis voor het team. Leuk ook weer om ook op deze manier te kunnen samenwerken!

Noah Road/Komensky

In september heb ik een timemanagement-traject met Noah Road en Komensky (bedrijven van o.a. mijn oud-TinQwise-collega Leonie van Eeten) afgerond. Ik heb 12 enthousiaste, leergierige mensen (een aantal trainees maar ook mensen die al langer aan de slag zijn) getraind/gecoacht en dat was heel dankbaar werk. Ze stonden er helemaal voor open om, samen met mij, hun manier van werken onder de loep te nemen en te ontdekken waar/hoe ze (nog meer) overzicht en tijd konden “winnen”. Zie hier de mooie referentie van Marloes Klein.

Dit traject bevestigde voor mij nogmaals het belang en de waarde van de training, voor zowel starters op de arbeidsmarkt als ook voor mensen die al een tijdje bezig zijn.

Week van de Werkstress

Hoe hard het nodig is dat mensen weten/leren hoe ze hun werk slim organiseren blijkt ook uit de cijfers die TNO bij de start van de week van de werkstress* (15 t/m 19 november, thema “Mentaal sterk!”) publiceerde (cijfers over het jaar 2020).

T.o.v. 2019 was er in 2020 sprake van een lichte daling m.b.t. burn-outklachten; 1,2 miljoen t.o.v. 1,3 miljoen Nederlandse werknemers gaven in 2020 aan last te hebben van burn-outklachten (dat is 15,7% van de werknemers in Nederland). Dat betekent dat de situatie van werknemers in Nederland niet is verslechterd gedurende de coronapandemie, maar ook dat werkstress een belangrijke reden is en blijft voor verzuim en uitval, ook tijdens de coronacrisis.

Werkstress is al jaren een belangrijk arbeidsrisico. Het percentage werknemers dat vond dat er maatregelen tegen werkstress nodig zijn daalde in dezelfde periode van 44% naar 37%. Daarnaast gaf in 2020 ruim 34% van de werknemers werkdruk of werkstress als reden voor het verzuim, een jaar eerder gold dat nog voor 37%. Voorzichtige positieve ontwikkelingen dus, maar nog altijd hoge percentages.

Mijn ervaring is dat er vaak zoveel te winnen valt op het gebied van timemanagement en teammanagement met relatief “simpele” stappen, waardoor werkdruk afneemt en werkplezier weer toe kan nemen (los van thuis of op locatie werken) én waardoor kosten voor werkgevers dalen (voorkomen kunnen worden).

Gelukkig heb ik de afgelopen jaren al veel mensen/bedrijven mogen helpen. Om nog meer mensen te kunnen bereiken/helpen ben ik momenteel bezig met het ontwikkelen van een mooie, complete online variant van mijn timemanagement-training. Dankbaar ben ik voor de hulp die ik daarbij krijg, van o.a. mensen uit de doelgroep (zodat ik zo goed mogelijk aan kan sluiten bij de behoeften) en van oud-collega’s uit de e-learning branche (voor een gedegen opbouw/aanpak). Wordt vervolgd!

*De week van de werkstress wordt sinds 2014 jaarlijks georganiseerd. In eerste instantie door het ministerie van SZW. Zij droegen de organisatie van deze week in 2018 over aan de markt en sindsdien heeft OVAL (de organisatie voor vitaliteit, activering en loopbaan) de coördinatie overgenomen. Doel is om werkenden en werkgevers bewust te maken van hun eigen verantwoordelijkheid en de mogelijkheden om serieus werk te maken van mentale kracht. In de afgelopen jaren is de inhoudelijke focus van de Week van de Werkstress steeds meer verlegd van werkstress naar werkplezier, preventie en ontwikkeling.

Tijdsurfen met Franz Wartna

Onlangs had ik weer een mooi gesprek over “Tijd”, dit keer met raadgever en opgangbrenger Franz Wartna, van wartna verbindt. We spraken o.a. over tijd als middel, tijd indelen in blokken en in een flow komen maar ook over “lummelen” en “vertragen”. Het hele verhaal lees je hier. Veel leesplezier!

Tot slot…

Verbinden blijft prachtig, op allerlei manieren! Zoals met het team waar ik het hierboven over had maar ook met “collega-zelfstandige” Nathalie Brunt van Office Support etc. bijvoorbeeld. Via Nathalie heb ik momenteel leuk contact met een potentiële nieuwe klant, waarover later meer, en het leuke is dat ik Nathalie als VA (virtual assistant), ongeveer tegelijkertijd, weer heb kunnen koppelen aan Diana Jansen, oprichtster en eigenaresse van Tax Studio.

Voor nu een fijne decembermaand gewenst, ondanks Corona.

Tot gauw weer!