Up and running again!

Op 6 mei is ons 2e zoontje geboren: Boris! Alles is goed gegaan en het is een heerlijk ventje, net als broer Olaf. Eind augustus ben ik nog even onder het mes geweest omdat er een stuk meniscus weggehaald moest worden. Maar: nu ben ik weer up and (almost ;)) running! Ik heb er weer veel zin in en er zit beweging in. Binnenkort meer over deze beweging, in mijn eerstvolgende nieuwsbrief!

 

Op 24-09-2019, Gepost in: Nieuws by

Ja-ZOO gaat met verlof

Ja-ZOO legt haar werkzaamheden tijdelijk stil en wel om een hele mooie, persoonlijke reden: Ja-ZOO breidt nog wat verder uit ;)! Over 6 weken verwachten mijn vriend Max & ik nog een 2e mannetje :)!

Vanaf augustus 2019 is Ja-ZOO weer back in business!

Nathalie Brunt van Office Support etc. & Esther Beels van Office Queens gaan mijn VA-werkzaamheden voor mijn klanten tijdelijk overnemen, waarvoor veel dank! En ook dank voor de lieve cadeautjes :)!

 

Op 28-03-2019, Gepost in: Nieuws by

Onderzoek naar het langetermijneffect van de timemanagement-trainingen/coaching van Ja-ZOO

Aangezien ik benieuwd was naar het langetermijneffect van de trainingen & coachingssessies die ik de afgelopen jaren verzorgd heb op het gebied van timemanagement, heb ik onlangs een onderzoek uitgevoerd onder de oud-deelnemers (van o.a. Leasemaatschappij Arval (BNP Paribas Group), ABS Autoherstel, Gemeente Almere, Endemol Shine Group, Noorderstaete Rentmeesters, ProLyte & Adecco). Hierbij een paar interessante en mooie resultaten:

86% heeft zijn/haar manier van werken structureel aangepast n.a.v. de timemanagement-training van Ja-ZOO. Voorbeelden van dingen die zijn aangepast:

  • de 2-minuten-regel wordt toegepast (alles wat je binnen 2 minuten kan doen, gelijk doen/afhandelen/opruimen)
  • werk wordt gepland aan de hand van een prettig ingerichte takenlijst en/of soms ook m.b.v. goed gebruik van categorieën (zorgt voor grip en biedt ruimte om de juiste prioriteiten te stellen/weer te geven; men blijft bij en kan vooruitkijken i.p.v. achter feiten aan te (blijven) lopen)
  • de manier van werken (“je systeem”) wordt onderhouden (erg belangrijk, wordt vaak vergeten)

Bijna 100% ervaart, n.a.v. de toegepaste veranderingen, meer rust doordat er meer “controle/overzicht” is ontstaan m.b.t. de werkzaamheden. Als er echter daadwerkelijk (te) veel werkdruk is of als men te optimistisch blijft m.b.t. het inschatten van hoeveel tijd zaken kosten, dan kan het in sommige (drukke) periodes nog wel eens lastig zijn om het systeem op orde te houden. Grenzen aangeven en realistisch plannen blijven belangrijke factoren m.b.t. timemanagement.

Zo goed als 100% is tevreden met hoe het nu gaat. Mogelijk kunnen opfrissessies helpen om scherp te blijven of kan een verdiepende sessie “beter leren werken onder druk” een vervolg zijn.

 

Het langetermijneffect van de timemanagement-training van Ja-ZOO is beoordeeld met gemiddeld een 8!

 

Een paar quotes die ik terugkreeg en waar ik dankbaar voor ben en blij van word:

“Mijn inbox is nog nooit zo overzichtelijk geworden en gebleven na de training van Ja-ZOO!”

Je bent rustig en hebt geduld, laagdrempelig om vragen te stellen.”

“Keep up the good work!”

 

Vanaf september 2019 (na mijn zwangerschapsverlof) pak ik het trainen en coachen op het gebied van timemanagement weer actief op en zal ik er uiteraard voor zorgen dat de feedback die ik gekregen heb daar mooi in verwerkt wordt.

Mocht je meer willen weten en/of mocht een timemanagement-traject ook interessant kunnen zijn voor jou en/of jouw bedrijf/werkgever dan hoor ik het graag. Een traject bestaat uit een workshop (1 dagdeel) met maximaal 10 personen, gevolgd door 2 individuele sessies per persoon (coaching on the job). Individuele trajecten bestaan uit 3 individuele sessies per persoon (coaching on the job).

Op 7-02-2019, Gepost in: Nieuws by

Ja-ZOO goes international!

Begin juli mocht Ja-ZOO met haar klant Propontis mee naar Zürich, voor ondersteuning bij een 1,5-daagse workshop op het gebied van Leiderschap. Erg leuk en interessant om als VA een keer mee te gaan op locatie en te zien waar al het regelwerk toe leidt. Een leerzame ervaring met een inspirerende groep mensen :)!

Op 2-08-2018, Gepost in: Nieuws by

Olaf geboren & Ja-ZOO herboren

Ik ben er even tussenuit geweest (van augustus t/m december 2017), omdat er een kindje op komst was. Inmiddels is de kleine geboren. Hij heet Olaf en het gaat goed met ons. Olaf is inmiddels alweer 7,5 maanden oud. Een grote verandering natuurlijk maar inmiddels heb ik de balans tussen Ja-ZOO en thuis weer helemaal gevonden. Vanaf januari dit jaar is Ja-ZOO “herboren” en aan de slag met leuke klanten, oud & nieuw. Er wordt weer veel geregeld en geordend!

Op 1-05-2018, Gepost in: Nieuws by